top of page
met gele zon.gif
WAT BETEKENT STILLE ZATERDAG EN WEDEROPSTANDING ÍN ONS
.jpg

Vind jij het ook fijn als teksten zoals die bijvoorbeeld in de Bijbel staan, gewoon verinnerlijkt kunnen worden, waardoor het niet over gebeurtenissen buiten ons gaat maar over iets ín ons? Want zeg nou zelf, een dergelijk oeroud wortelboek is bestemd voor mensen, dus dan zouden we er direct iets aan moeten hebben, toch?

 

Jezus kwam hier als mens tussen de mensen, als god-mens. Dus wat leert hij ons, wat laat hij zien en hoe gaat hij met tegenslag om. Daar kunnen wij echt iets van leren, wat hout snijdt.

 

In de Paastijd zijn er indringende gebeurtenissen die elkaar in rap tempo opvolgen. Witte Donderdag met het laatste avondmaal, Goede Vrijdag met kruisiging en dood. En wat gebeurde er eigenlijk op Stille Zaterdag en op Eerste Paasdag met de wederopstanding? De confrontaties die Jezus tegenkomt, liegen er niet om.

Wat laten deze veelzeggende gebeurtenissen ons persoonlijk zien? In deze bijeenkomst ligt de nadruk op Stille Zaterdag, op de overgang van dood naar wederopstanding.

 

Welke kruispunten zijn er in je leven geweest of waar zit je nu middenin, waarvan je dacht en denkt; 'mijn god hoe kom ik hier doorheen'. Een scheiding, het verlaten van je ouderlijk huis omdat het niet meer gaat, een dierbaar iemand die overlijdt, de onmogelijkheid om je huidige werk vol te houden, je kinderen die het huis uitgaan, met pensioen gaan, burn-out raken. Allemaal menselijke, indringende gebeurtenissen die iedereen kan overkomen, nu of in het verleden. Wat deed of doe je met de verlatenheid die hierbij komt kijken, wat doe je met dit 'doodgaan’, en hoe staat er toch weer iets op!

 

Paaszaterdag is het meest voelbare moment in het jaar om dit bewust een plek te geven. En zo lichter, voller het leven aan te kunnen. De variatie van gesprek, eenvoudige yoga en stilte zorgt voor een vertrouwde bedding.

STILLE ZATERDAG 19 APRIL 2025

bottom of page